Kyckling med nudlar och currysås

Vem gillar inte klassikern kyckling med currysås? Här serverar vi stekt kycklingfärs och sjögräsnudlar med en currysås gjord av kokosmjölk.

DSC_0963

Stekt kycklingfärs med kryddor
400 g kycklingfärs
Kokosolja att steka i
Hackad färsk chili efter smak
1 vitlöksklyfta, riven.
1 msk torkad koriander
1 msk tamari-soja
salt och peppar efter smak

Currysås av kokosmjölk
400 ml kokosmjök
1 msk currypulver
1/2 tsk ingefära (malen)
1 tsk gurkmeja
1 msk persilja
Salt och peppar efter smak
1 äggula

Gör kycklingfärsen så här: Hetta upp kokosoljan i en stekpanna. Stek kycklingfärsen noga så att den blir riktigt genomstekt. Krydda efter smak och tillsätt vatten och soja. Låt puttra 5-10 min. Tillred sjögräsnudlarna enligt förpackningen, jag föredrar att koka dem några minuter.

Gör sedan såsen: Häll kokosmjölk i en kastrull. Krydda med alla kryddor och vispa samman. Låt puttra i ca 10-15 minuter på låg värme. Ta bort från värmen och tillsätt äggulan. Blanda väl under tiden.

Servera: Servera kycklingfärsen med nudlarna och lite gröna blad. Ringla över såsen och njut!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s